Activiteiten

De GAU organiseert verschillende activiteiten, bijeenkomsten en workshops voor haar leden. Zo kunnen leden gratis workshops volgen over digitale toegankelijkheid, organiseert de GAU de innovatiewedstrijd Renew the Book en kunnen leden deelnemen aan het GAU onboardingprogramma.

Mediafederatie Academy

De Mediafederatie Academy is het professionaliserings- en netwerkplatform voor de uitgeefbranche. Met de Academy ondersteunt de Mediafederatie lidbedrijven van de vier bij de Mediafederatie aangesloten brancheverenigingen (GAU, MEVW, MMA en NDP Nieuwsmedia) concreet bij hun voortdurende transformatie tot digitale mediaondernemingen. Door de technologische ontwikkelingen en mediaconvergentie in de uitgeefindustrie is er binnen alle uitgeefsectoren behoefte aan permanente kennisupdate en vaardigheidsontwikkeling over thema’s die samenhangen met digitaal uitgeven, op zowel strategisch als operationeel niveau. Meer informatie over de Mediafederatie Academy kunt u vinden op de website van de Mediafederatie.

Marketingbijeenkomst

Jaarlijks organiseert de GAU in september een interessante marketingbijeenkomst met een wisselend thema. Tijdens de bijeenkomst wordt de huidige situatie van de boekenmarkt belicht en voorzichtig gekeken naar de toekomst. Verder wordt er een uitleg gegeven over Book Insights (voorheen Book Control) en is er een spreker aanwezig die ingaat op een actueel thema binnen het boekenvak.

Cary Richards is als business consultant bij GfK verantwoordelijk voor het marktonderzoek binnen de boekenmarkt. Hij brengt tijdens zijn presentatie de Nederlandse boekverkopen in kaart. Deze gegevens worden verzameld op basis van scangegevens aan de kassa bij retailers. Via CB worden de verkoopcijfers van e-boeken verzameld. Daarnaast vergelijkt Cary de boekenmarkt met andere entertainmentmarkten.

Book Insights

GfK geeft tijdens de marketingbijeenkomst ook een training over Book Insights: ‘Hoe haal je de juiste cijfers uit het systeem om goede analyses te kunnen maken’. Hét informatiesysteem met informatie over titels, genres en uitgeverijen. Meer informatie over Book Insights is te vinden op de pagina 'onderzoek'.