Onboardingprogramma

Om nieuwe vakgenoten snel in te werken en vertrouwd te maken met alle ins & outs van het algemene uitgeefvak, heeft de GAU een speciaal onboardingprogramma ontwikkeld. Het programma reikt hun de kennis en vaardigheden aan, zodat ze snel en volwaardig kunnen meedraaien. Daarnaast stimuleert het programma de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en attitude voor medewerkers in het uitgeefvak onmisbaar zijn.

Februari 2022 start de GAU met de tweede lichting van dit branchebreed onboardingprogramma. Het programma is bedoeld voor jonge boekenvakkers die werken in de redactie, marketing of verkoop van een algemene uitgeverij. Elke deelnemer krijgt de ruimte een eigen handschrift te ontwikkelen en wordt gestimuleerd innovatief ondernemerschap aan de dag te leggen. Nieuwe vakgenoten die nieuwe vormen bedenken en nieuwe wegen durven in te slaan.

Inschrijving voor de tweede cursus is inmiddels gesloten.

Hoe ziet het programma eruit?

Het onboarding programma duurt negen maanden en is opgebouwd uit vier modules die telkens worden afgesloten met een bijeenkomst. Het studiemateriaal en de opdrachten worden aangeboden in een digitale leeromgeving. Op die manier heeft de deelnemer de regie over zijn eigen leerproces. Tijdens de bijeenkomsten maken de deelnemers kennis met inspirerende sprekers uit de breedte van het boekenvak en volgen zij interactieve trainingen gericht op vaardigheden zoals projectmanagement, auteursmanagement en time-management. Intervisie onder leiding van een ervaren coach maakt tevens deel uit van het traject, net als een stage in een boekhandel van twee of drie dagdelen.

De deelnemers moeten rekening houden met een studielast van 3 – 5 uur per week voor zelfstudie, een kick-off bijeenkomst van een middag en vier hele studiedagen. Om deze bijeenkomsten succesvol te laten verlopen hanteren we een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers. Als werkgever betaal je de kosten voor het traject en stel je jouw medewerker in staat om aan dit programma deel te nemen.

Dankzij een substantiële bijdrage van de GAU kunnen wij deze opleiding aanbieden voor een bedrag van € 1.250 excl. btw. Goed om te weten: opleidingskosten van medewerkers zijn voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

Brochure GAU onboarding programma

© omslagfoto Rosa van Ederen