Boekenvakbeurzen

Jaarlijks zijn er meerdere boekenvakbeurzen, waar professionals uit het vak bij elkaar komen. Zowel internationale beurzen als de Frankfurter Buchmesse, als nationale beurzen als de NOT. Bij enkele van deze beurzen helpt de GAU met het organiseren van bepaalde onderdelen. Te denken valt aan de organisatie van ‘The Dutch Party’ in Bologna of het coördineren van de collectieve stand in Frankfurt. Neem voor meer informatie over de beurzen en deelname contact op met Sanne Walraven.

Frankfurter Buchmesse

De Frankfurter Buchmesse is een begrip in de uitgeverijsector. Het is de grootste boekenbeurs ter wereld. Tevens is het de belangrijkste markt voor de handel in rechten en licenties voor uitgevers. De GAU organiseert tijdens de Buchmesse de Nederlandse collectieve stand, waar doorgaans ieder jaar zo’n 18-20 Nederlandse uitgeverijen aan deelnemen. In 2021 is er geen collectieve stand georganiseerd. De hoop is dat dit in 2022 wel weer mogelijk is.

Bologna Children’s Book Fair

De  Bologna Children’s Book Fair is het grootste evenement ter wereld voor uitgevers van kinderboeken. De Bologna Children’s Book Fair 2020 en 2021 hebben vanwege het coronavirus alleen online plaatsgevonden. De hoop is dat de beurs in 2022 weer fysiek georganiseerd kan worden. De data voor de beurs zijn 21 tot en met 24 maart 2022. Het is nog onduidelijk of de Dutch Party, georganiseerd door enkele Nederlandse uitgevers, plaats zal vinden. Dit zal afhankelijk zijn van de omstandigheden en de dan geldende maatregelen.

GAU-leden kunnen deelnemen aan de collectieve Nederlandse stand en/of aan de Dutch Party (dit feest is alleen voor genodigden).

NOT – Kinderboekenland

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) wordt elke twee jaar georganiseerd door VNU Exhibitions in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs wordt bezocht door zo’n 36.000 docenten. Een aantal GAU-leden is aanwezig met stands in de collectieve Kinderboekenstraat. Na te zijn verplaatst vanwege corona, zal de de NOT in 2023 plaatsvinden van 24 tot en met 28 januari, met als thema ‘ontwikkeling en groei’.

Voor meer informatie over deelname aan Kinderboekenland kunt u contact opnemen met Sanne Walraven. Informatie over de beurs treft u aan op de website van de NOT.

Libris/Blz. inkoopbeurs

Verder organiseert Libris/Blz. driemaal per jaar (januari, mei en september) een inkoopbeurs. Alle boekhandels zijn hier welkom. Voor 2022-2023 zijn de volgende data vastgesteld:

2022

  • Najaarsbeurs        5 – 8 september 2022

2023

  • Voorjaarsbeurs    23 – 26 januari 2023

  • Zomerbeurs          8 – 10 mei 2023

  • Najaarsbeurs        4 – 7 september 2023

Alle beurzen worden georganiseerd in het gebouw van Euretco in Hoevelaken. Actuele informatie over de data en tijden kunt u vinden op de website van Euretco. Voor vragen omtrent de beurs kunt u contact opnemen met Lianne van Esch.