Boekenvakbeurzen

Jaarlijks zijn er meerdere boekenvakbeurzen, waar professionals uit het vak bij elkaar komen. Zowel internationale beurzen als de Frankfurter Buchmesse, als nationale beurzen als de NOT. Bij enkele van deze beurzen helpt de GAU met het organiseren van bepaalde onderdelen. Te denken valt aan de organisatie van ‘The Dutch Party’ in Bologna of het coördineren van de collectieve stand in Frankfurt. Neem voor meer informatie over de beurzen en deelname contact op met Sanne Walraven.

Frankfurter Buchmesse

De Frankfurter Buchmesse is een begrip in de uitgeverijsector. Het is de grootste boekenbeurs ter wereld. Tevens is het de belangrijkste markt voor de handel in rechten en licenties voor uitgevers. De GAU organiseert tijdens de Buchmesse de Nederlandse collectieve stand, waar doorgaans ieder jaar zo’n 18-20 Nederlandse uitgeverijen aan deelnemen. Ook in 2024 is het weer mogelijk om deel te nemen aan de collectieve stand. Neem voor meer informatie hierover contact op met Sanne Walraven.

Bologna Children’s Book Fair

De  Bologna Children’s Book Fair is het grootste evenement ter wereld voor uitgevers van kinderboeken. Veel Nederlandse kinderboekenuitgevers reizen af naar Bologna voor deze beurs. De GAU organiseert met verschillende uitgevers de 'Dutch Party', inmiddels een internationaal begrip op de beurs en een populair evenement.

Uitgeverijen kunnen deelnemen aan de collectieve Nederlandse stand en/of aan de Dutch Party (dit feest is alleen voor genodigden).

NOT – Kinderboekenland

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) wordt elke twee jaar georganiseerd door VNU Exhibitions in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs wordt bezocht door zo’n 36.000 docenten. Een aantal GAU-leden is aanwezig met stands in de collectieve Kinderboekenstraat. De volgende NOT-beurs zal 21 t/m 25 januari 2025 zijn.

Voor meer informatie over deelname aan Kinderboekenland kunt u contact opnemen met Sanne Walraven. Informatie over de beurs treft u aan op de website van de NOT.

Libris/Blz. inkoopbeurs

Verder organiseert Libris/Blz. driemaal per jaar (januari, mei en september) een inkoopbeurs. Alle boekhandels zijn hier welkom.

Actuele informatie over de data en tijden kunt u vinden op de website van EK of op de website van Libris/Blz.