Winnaars Mee naar de Messe 2020

Sinds 2016 organiseren de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Stichting Elspeet Mee naar de Messe, waarmee drie jonge boekenvakkers de kans wordt geboden een geheel verzorgde trip naar de Frankfurter Buchmesse te winnen. Traditiegetrouw worden de winnaars van Mee naar de Messe bekendgemaakt tijdens de Elspeetconferentie, maar dat is dit jaar helaas niet mogelijk.

Inmiddels is ook duidelijk dat de Buchmesse ingrijpend anders zal zijn dan eerdere jaren. Het evenement zal zich grotendeels, of zelfs geheel online afspelen, in plaats van in en om het beursgebouw in Frankfurt. De jury van Mee naar de Messe 2020, Stichting Elspeet en de GAU gunnen de winnaars van dit jaar de volledige Frankfurt-experience, en niet slechts een digitaal aftreksel daarvan. De jury heeft daarom besloten de drie winnaars van dit jaar een voucher uit te reiken, geldig tot en met de Frankfurter Buchmesse van 2021. Wij hopen hen volgend jaar alle drie te kunnen verwelkomen op een ongetwijfeld legendarische post-corona boekenbeurs.

Met veel trots presenteren we jullie hierbij de bekendmakingsvideo:

De winnaars van Mee naar de Messe 2020 zijn…

  • Obe Alkema – Metadata (VBK Uitgeversgroep)

  • Lisa Roggeveen – Videomarketing (VBK Uitgeversgroep)

  • Margot Diederix – Kind- en jeugdklassiekers (Uitgeverij Ploegsma)

Het juryrapport kun je hier teruglezen.

Van harte gefeliciteerd winnaars! We nemen snel contact met jullie op. We danken alle deelnemers  voor het insturen van hun cases en we hopen volgend jaar weer een klassiek Mee naar de Messe-traject te kunnen organiseren met nieuwe cases en winnaars.

De jury van Mee naar de Messe 2020 bestond uit Arend Hosman (Thomas Rap), Agnes Vogt (Nederlands Letterenfonds), Martijn David (GAU) en bestuursleden van Stichting Elspeet Stella Nelissen en Thilini Scherpenzeel.