Winnaars GAU Masterclass 2020

De GAU stelt kosteloos twee plaatsen beschikbaar voor een masterclass aan de UvA op 20 en 21 januari 2020. Uit de meerdere aanmeldingen zijn Rianne Koets (Lijtingh-Sijthoff) en Lynn Plagmeijer (Fontaine Uitgevers) gekozen om deel te nemen aan deze interessante dagen.

Lynn heeft na haar master Neerlandistiek stage gelopen bij verschillende uitgeverijen. Juni 2018 is ze als bureauredacteur aan de slag gegaan bij Fontaine Uitgevers. Sinds 1 januari dit jaar is Lynn redacteur non-fictie. Met haar achtergrond in Nederlands en (bureau)redactie wil ze zich met de masterclass graag ook ontwikkelen op het gebied van marketing, zodat ze op alle fronten het non-fictiefonds van Fontaine kan versterken.

Rianne is sinds mei 2019 werkzaam als junior-redacteur fictie bij Luitingh-Sijthoff. Door haar redactiewerkzaamheden is ze altijd goed op de hoogte van wat er wordt uitgeven, maar ze weet nog niet goed hoe de marketingplannen tot stand komen. Rianne vindt het belangrijk dat ze het volledige traject van het tot stand komen van een boek leert begrijpen en daar horen volgens haar ook marketingplannen en digitale ontwikkelingen bij.