Vierde Editie Renew the Book van start

Vandaag gaat de vierde editie van de RENEW THE BOOK - Innovation Award van start. RENEW THE BOOK is het innovatieprogramma van de GAU, met het doel om zowel nieuwe innovaties in het boekenvak te stimuleren, als om het boekenvak te motiveren deze innovatieve initiatieven te omarmen. Een jury van 10 vrouwen en mannen vanuit diverse expertises selecteert uit alle inzendingen de drie meest vernieuwende, unieke en duurzame ideeën en businessplannen. De uiteindelijke winnaar ontvangt op 1 november 2022 tijdens een live-event in Pakhuis de Zwijger een bedrag van € 50.000 om haar businessplan verder uit te werken en in de markt te zetten.

De inzendingen dienen vernieuwend, gevalideerd, haalbaar en schaalbaar van karakter te zijn. Ook kan een innovatief plan of idee worden ingediend, mits ondersteund door een proof of concept, of een werkend prototype. Belangrijk is dat de Innovation Award niet is bedoeld voor een in het verleden bewezen innovaties, maar een vernieuwend product is dat impact heeft op het lezen (en op het boekenvak) anno 2022 en verder.

Timeline:

  • 1 februari 2022: start inzendtermijn businessplannen en innovaties

  • 1 september 2022: sluitingsdatum inzendingen

  • 14 september 2022: bekendmaking longlist

  • 5 oktober 2022: bekendmaking shortlist

  • 1 november 2022: bekendmaking van de winnaar tijdens event in Pakhuis de Zwijger

De nieuwe opzet van RENEW THE BOOK bestrijkt de drie doelen waarvoor het oorspronkelijk is opgericht door de GAU:

  1. Het stimuleren van innovaties binnen het Nederlandse Boekenvak.

  2. Het genereren van publiciteit voor het Nederlandse boekenvak als innovatieve sector.

  3. Het vinden van (nieuw) talent om het boekenvak te inspireren en vernieuwen

Meer informatie over de vierde editie is te vinden op de website van RENEW THE BOOK.

KVB Rapport

Als toevoeging op de start van de vierde editie, is vandaag ook het rapport "De innovatie van Renew the Book" van de KVB verschenen.Hieruit blijkt dat RENEW THE BOOK een aanzienlijke bijdrage levert aan de innovatiekracht en de veranderingen van de sector. “Innovatiekracht van Renew the Book 2021”, is te vinden op de website van KVB Boekwerk.