Start vierde editie Renew the Book Award

Op 1 februari 2022 start de vierde editie van de Renew the Book – Innovation Award. Renew the Book is het innovatieprogramma van de GAU. Het meest vernieuwende, unieke en duurzame innovatie en businessplan maakt kans op de prijs van € 50.000.

Het doel van de RENEW THE BOOK – Innovation Award is om zowel bestaande innovaties te stimuleren als om het boekenvak te motiveren nieuwe innovaties te omarmen. Het is bedoeld voor bedrijven, start-ups, studententeams, uitvinders en eigenlijk iedereen die bezig is met het ontwikkelen van innovatieve producten of diensten voor en rondom het Nederlandse boekenvak.
De winnaar van de vorige editie IMMER is een lees-app die het lezen via telefoons en tablets veel prettiger maakt en deep-reading verbetert. De app is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen in gaming, machine learning en gedragspsychologie. Eerdere winnaars waren WriteReader (2017) en Bookarang (2015).

Schrijf je innovatie in

De ingediende businessplannen dienen vernieuwend, gevalideerd, haalbaar en schaalbaar van karakter te zijn. Ook kunnen innovatieve ideeën worden ingediend, mits ondersteund door een proof of concept of een werkend prototype. Vragen als:
In hoeverre is het plan of idee echt een innovatie? In hoeverre lost het een relevant probleem op? Levert het voldoende waarde c.q. verbetering op voor de lezer? Is de innovatie haalbaar, schaalbaar en realistisch? Is de innovatie uniek? Leidt het in potentie tot meer gelezen of verkochte boeken?

Geneviève Waldmann, voorzitter van de GAU en directeur van VBK Uitgevers: “Renew the Book – Innovation Award wil bestaande innovaties meer over het voetlicht brengen en motiveert en stimuleert het vak om vooral te blijven inzetten op experimenteren en vernieuwing.”

Sander Ruys, uitgever Maven Publishing en bestuurslid van de GAU: “Het Nederlandse boekenvak gaat door een periode van veel verandering en vernieuwing. Een innovatieprijs als Renew the Book draagt hieraan bij door concrete innovaties te stimuleren.”

Tijdlijn

1 februari 2022: start inzendtermijn
1 september 2022: sluitingsdatum inzendingen
14 september 2022: bekendmaking longlist
5 oktober 2022: bekendmaking shortlist
3 november 2022: bekendmaking van de winnaar tijdens event bij Pakhuis de Zwijger
—> Inzendingen kunnen vanaf 1 februari 2022 worden ingediend op www.renewthebook.com.
Zie voor meer informatie ook renewthebook.com