Pathbook, Bookground en iKsbook op de shortlist van Renew the Book

Op 5 oktober is de shortlist van de Renew the Book - innovation award bekend gemaakt. Vanuit de eerdere longlist zijn er nog drie deelnemers die kansmaken op de prijs van €50.000,-: IKsbooks, Pathbooks, en Bookground.

Bookground is een app die verhalen meer tot leven laat komen door op een centrale plek aanvullende content te bieden bij de boeken die zij lezen (video’s, muziek, foto’s etc.).

iKsbook (Interactive Kids Story Platform) is een online applicatie die het mogelijk maakt dat opa’s, oma’s, vaders en moeders op afstand kinderboeken voorlezen aan hun kinderen en kleinkinderen.

Pathbooks is een Amerikaanse inzending met een interactief leesplatform voor scholen, dat het lezen spannender maakt voor jonge lezers doordat zij invloed hebben op het verhaal.

Op dinsdag 1 november wordt vanaf 14:00 het RENEW THE BOOK event gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Sprekers zijn Erik Kessels, over hoe je door opnieuw te kijken naar bestaande problemen, met bijzondere oplossingen kunt komen, Maarten Lens-Fitzgerald over de ontwikkelingen binnen voice-technologie en welke kansen dit biedt voor uitgevers en Deborah Nas over de angst voor digitaliseren en het belang van innovatie. Aansluitend worden om 17.00 uur de winnaars bekendgemaakt van de RENEW THE BOOK Innovation Award en de Pioniersprijs. Het event wordt om 17:30 uur afgesloten met een borrel.

Aanmelden kan op www.renewthebook.com/uitreiking/