Meld je aan voor de Buchmesse Fellowships!

De Frankfurter Buchmesse zet zich in om het netwerken en verdere opleiding van de vertegenwoordigers van het internationale boekenvak te verbeteren door al jarenlang verschillende fellowships en beurzen te organiseren. De inschrijving voor deze vier programma's is momenteel open, en zal sluiten op 30 april 2022, zo geeft de Buchmesse aan in hun persbericht

Twee van de opleidingen zijn niet toegankelijk voor Nederlanders, namelijk het Frankfurt Inivitation Programme – de mogelijkheid voor kleine uitgevers uit Afrika, Azië, de Arabische wereld, Latijn-Amerika en Oost-Europa om een volledig verzorgde stand op de Messe te hebben – en het Paris-Frankfurt fellowship – een programma voor uitgevers uit Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De andere twee programma’s zijn wel toegankelijk voor Nederlanders, en aanmelden wordt sterk aangeraden.

Frankfurt Fellowship – het programma voor jonge uitgevers, redacteuren, literaire agenten, rechten- en licentiemanagers (9-23 oktober 2022)

Dit intensieve training en netwerkingsprogramma werkt als sinds 1998 aan het beter overbrengen van kennis in de industrie. De vereisten voor deelname omvatten meerdere Jaren werk in de uitgeverswereld, een goede beheersing van het Engels en drie aanbevelingsbrieven van internationale zakenpartners.

In de agenda van het Fellowship staan: bezoeken aan uitgeverijen, agentschappen en boekhandels; marktpresentaties; matchmaking-evenementen en vele netwerkmogelijkheden in Frankfurt en Berlijn en op de Messe zelf. De leeftijdsgrens is 30 jaar, met 35 jaar in enkele uitzonderlijke gevallen.

Het aanmeldingsformulier, en meer informatie zijn te vinden op de website van de Buchmesse.

Frankfurt International Booksellers – de tweede editie van het programma voor internationale boekverkopers (17-21 oktober 2022)

Dit programma is voor het eerst gehouden in 2020 en wordt om de twee jaar georganiseerd. Het is gericht op internationale boekverkopers die een concreet inzicht willen krijgen op de Duitse boekenmarkt en de Duitse uitgeverijproductie. 15 internationale boekverkopers worden door de Frankfurter Buchmesse geselecteerd om deel te nemen aan dit exclusieve training- uitwisselings- en netwerkprogramma.

Vereisten voor deelname zijn meerdere jaren ervaring in de boekhandel, goede beheersing van het Engels, ervaring met het verkopen van titels in een vreemde taal. Meer informatie over dit programma is te vinden op de website van de Buchmesse.