GAU onboardingprogramma start februari 2022

© foto Rosa van Ederen

De tweede lichting van het GAU onboardingprogramma gaat februari 2022 van start met een nieuwe groep van maximaal 12 deelnemers. Meld je snel aan!

Het programma bied je een snelle introductie in de algemene uitgeverij, zodat je als deelnemer in no time een volwaardige gesprekspartner bent voor je collega’s en anderen met wie je in je werk in contact komt. Je maakt kennis met de regels, instituties en gewoontes in het boekenvak, maar meer nog met de mensen die er werken. Want het uitgeefvak is voor alles mensenwerk.

Je werkt aan de hand van opdrachten, soms alleen, vaker met anderen – uitgeven is immers teamwork.  We reiken je het materiaal aan om die opdrachten uit te voeren: teksten, interviews – uitgeschreven en als beeldmateriaal – en achtergrondartikelen. Je gaat in gesprek met mensen in je eigen uitgeverij en daarbuiten, op zoek naar kennis en informatie. Naast het kennisgedeelte werk je ook aan je persoonlijke vaardigheden, met intervisie en een training timemanagement. Een ervaren coach begeleidt de groep daarbij.

Veel van het programma is online: in de online leeromgeving, via zoom. Daarnaast heeft het programma een aantal studiedagen waar we elkaar ontmoeten. We bezoeken dan het CB, Libris, een drukkerij en een vormgever. Dat zijn ook de dagen waarop de persoonlijke trainingen plaatsvinden.

Ben jij zo’n nieuwe intreder in de uitgeverij en spreekt het bovenstaande programma je aan? Meld je dan aan door een mail met CV en motivatiebrief te sturen aan: opleiding@algemene-uitgevers.nl. Let op, aanmelding is nog geen garantie voor deelname. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus er zal een selectie gemaakt worden uit de aanmeldingen.

Wil je eerst meer weten? Op donderdagavond 25 november is er van 19.30 – 21.00 uur via zoom een voorlichtingsbijeenkomst waarin Jeroen Kans, coördinator van het traject, je meer kan vertellen. Daar is ook een tweetal deelnemers aan het huidige traject die hun ervaringen met je kunnen delen. Je kan je daarvoor ook aanmelden via opleiding@algemene-uitgevers.nl