ENCORE zet ‘Achter de schermen’ op

ENCORE, de Nederlandse Creatieve Industrie Alliantie, komt op voor de mensen die achter de schermen van de film- muziek- en boekenwereld de ruggengraat vormen van de Nederlandse creatieve sector. De nieuwe website ‘Achter de schermen’ geeft deze creatieve industrie een gezicht door een serie interviews.

In opdracht van ENCORE is er een website ontwikkeld die als landingspagina dient voor een serie interviews met ondernemers ‘achter de schermen’, de achterban, waarin hun échte verhaal vóór de schermen wordt gehaald. Deze interviews en de site zijn gericht op beleidsmakers en beleidsbepalers: woordvoerders in de Tweede Kamer, bewindslieden, maar ook ambtenaren en andere contactpersonen op belangrijke plaatsen. We willen hier een indringend beeld geven van de passie van onze leden/aangeslotenen, hun drive om de creatieve keten in Nederland te versterken, maar ook hun zorgen in het huidige tijdsgewricht, zonder dat het huilverhalen worden. Bas Westerweel interviewt ondernemers op de hem kenmerkende aandachtige manier. De filmpjes worden volgens een vast format teruggebracht naar een kort en krachtig statement. Zo is Geneviève Waldmann, voorzitter van de GAU geïnterviewd over wat de keten van schrijver tot uitgevers te wachten staat en hoe het boekenvak hierop reageert.

De komende weken zullen er bijna dagelijks nieuwe interviews verschijnen op www.achterdeschermen.nl. Dit zal intensief gepromoot worden via de communicatiekanalen van alle aangesloten organisaties binnen ENCORE, maar ook via de recentelijk opgerichte ENCORE sociale mediakanalen en een bijbehorende advertentiecampagne gericht op de politiek. Hiermee hoopt ENCORE een gezicht te geven aan de culturele/creatieve industrie waar ze voor staan, alsmede het belang van die industrie te benadrukken op zowel economisch als cultureel niveau.