Dit is de winnaar van het GAU onboardingprogramma 2024

Hoera! De GAU en Stichting Elspeet feliciteren Lotte Leeuwis van harte met het winnen van de gratis plek van het GAU onboardingprogramma 2024. Leeuwis is redacteur time to momo bij Uitgeverij mo'media.

"Zo'n kans als deze kon ik niet laten schieten en ik ben blij dat ik hem met beide handen mag aangrijpen! Ik kijk er erg naar uit om mijn kennis over het algemene uitgeefvak te verbreden, andere boekenvakkers te ontmoeten en vernieuwende inzichten op te doen. Dank Stichting Elspeet en de GAU!" aldus winnaar Leeuwis.

Speciaal voor nieuwkomers in het boekenvak biedt de GAU een onboardingprogramma aan: een intensieve introductie in de algemene uitgeverij. Het programma reikt jonge boekenvakkers kennis en vaardigheden aan waarmee ze snel volwaardig kunnen meedraaien. Daarnaast stimuleert het de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en wordt de basis gelegd voor een eigen netwerk. Om iedereen een kans te geven om onderdeel te kunnen zijn van dit programma, boden de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Stichting Elspeet één jonge boekenvakker de mogelijkheid om een plek binnen het onboardingprogramma te winnen.

De winnaar van vorig jaar, Lisanne van der Waal, heeft het onboardingprogramma vorige week afgerond en kijkt er met veel plezier op terug:

"Iets meer dan een jaar geleden schreef ik mijn motivatie voor een plek in het onboardingsprogramma van de GAU, mede mogelijk gemaakt door de GAU en stichting Elspeet. Ik schreef toen letterlijk wat de toekomst mij zou brengen:

'We hebben de brug geslagen tussen traditioneel en innovatief leiderschap en daarmee bewerkstelligd dat we meer lezers bereiken zowel digitaal als folio.'

Nu ruim een jaar later kan ik zeggen dat ik veel geleerd heb over het boekenvak. Ik heb een groep enthousiaste jonge boekenvakkers leren kennen die met plezier (en ik zie het ze allemaal doen) innovatieve leiders van de toekomst zullen zijn. De kennis, maar zeker ook de intervisie sessies binnen het onboardingsprogramma zijn hiervoor een prachtige voedingsbodem. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar de toekomst."