Afsluiting eerste lichting Onboardingprogramma

Vrijdag 25 februari was de feestelijke afsluiting van de eerste groep deelnemers van het GAU Onboardingprogramma. Negen maanden lang volgden twaalf jonge boekenvakkers het programma met opdrachten en coaching om hen meer inzicht te geven op het boekenvak.

In de ochtend hadden de deelnemers een videocall met Kluun over boekpromotie en het gebruik van social media. In de middag sloten de deelnemers sloten hun leerproces af door in tweetallen presentaties te houden over een onderzoek dat zij hadden gehouden over het boekenvak. Onderwerpen als duurzaamheid en marketing kwamen hierbij aan de orde. Een panel bestaande uit Martijn Davids (GAU), Geneviève Waldman (Voorzitter GAU, VBK), Martin Voigt (Renew the Book) en Caroline Reeders (Atlas Contact) volgden de presentaties en stelden actief vragen.

Na afloop werden de deelnemers gefeliciteerd met bloemen en een certificaat van deelname.

De GAU wil iedereen van harte bedanken voor hun bijdragen aan deze dag, en wenst alle deelnemers veel succes met hun carrière in het boekenvak.

Over het Onboardingprogramma

Het Onboardingprogramma is een branchebreed traject. Het onboarding programma duurt negen maanden en is opgebouwd uit vier modules die telkens worden afgesloten met een bijeenkomst. Het studiemateriaal en de opdrachten worden aangeboden in een digitale leeromgeving. Op die manier heeft de deelnemer de regie over zijn eigen leerproces. Tijdens de bijeenkomsten maken de deelnemers kennis met inspirerende sprekers uit de breedte van het boekenvak en volgen zij interactieve trainingen gericht op vaardigheden zoals projectmanagement, auteursmanagement en time-management. Intervisie onder leiding van een ervaren coach maakt tevens deel uit van het traject, net als een stage in een boekhandel van twee of drie dagdelen. De tweede lichting van het programma is gestart in Februari, met twaalf nieuwe, enthousiaste deelnemers.