28 mei Renew the Book Meet-up

Dinsdag 28 mei organiseert Renew the Book een meet-up, waar Rico Bakker zal spreken over de kracht van een slecht idee.

‘We doen iedere dag dingen die – als je er goed over nadenkt – heel raar zijn. We krijgen salaris in ruil voor tijd, niet productiviteit. We bouwen auto’s die enorm hard kúnnen rijden, maar dat nergens mógen. Maar een scooter die harder kan dan hij mag, is dan weer verboden. We doen alsof dat heel normaal is. Ons brein is snel en efficiënt door de verbindingen die het elke dag maakt. Logica en routine brengen ons veilig van A naar B. We halen een toets door de juiste, vooraf vastgestelde, antwoorden te geven. We leren ‘wat te denken’ in plaats van ‘hoe te denken’.

Maar dat brengt weinig creativiteit en vernieuwing. Daarvoor moeten we beginnen met het stellen van andere vragen; vragen die kunnen leiden tot krankzinnige, onrealistische en op het eerste oog ronduit slechte ideeën. Dat zijn namelijk de ideeën die uiteindelijk zorgen voor de grootste innovaties. 

Rico Bakker heeft zijn boek ook als creatief uitgangspunt genomen: Veel vaste gegevens die passen bij een boek heeft hij gechallenged en onder de loep genomen, om misschien in betere vorm te presenteren… zo krijgt zijn ‘boek’ een geheel andere lading? Nieuwsgierig? Kom dan op 28 mei naar cafe Blooker. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Schrijf je hier in voor het evenement.